فروش گاز پروپان:
شرکت گاز اردستان، تامین کننده ی گاز پروپان با خلوص 3، 3.5 ، 4 ، 5 و … در مخازن استاندارد و سیلندرهای 10، 20، 40 ، 50 لیتری و همچنین قیمت مناسب می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت قیمت گاز متان با واحد بازرگانی شرکت گاز اردستان تماس حاصل فرمایید.
مشخصات فیزیکی و شیمیایی گاز پروپان:
گاز پروپان از خانواده الکین می باشد که در شرایط استاندارد یک گاز بی رنگ با طمع نسبتا شیرین؛ که هم به صورت خالص و هم ترکیب با دیگر گازها می باشد. برای افزایش ایمنی در هنگام جابه جایی و جلگوگیری از خطرات احتمالی، به پروپان مایع اتیل مرکاپتان تزریق می شود که بویی شبیه تخم مرغ گندیده دارد. یکی از معروف ترین و پرکاربرد ترین ترکیبات گاز پروپان، مخلوط گاز پروپان با متان است با نام تجاری G21 به فروش می رسد. گاز پروپان برای نگهداری و انبار داری، بسیار آسان تر از گاز طبیعی است. پروپان مایع یکی از معمولی ترین انواع ال پی جی می باشد، که دارای سه اتم کربن و هشت اتم هیدروژن است و در گروه گاز های بدست آمده از گاز های مایع نفتی است که شامل پروپان، بوتان، پروپیلن، بوتادین، بوتیلن، ایزو بوتیلن و ترکیبی از این قبیل است.
طرز تهیه ی گاز پروپان:
پروپان از ساختار نفت خام و گاز طبیعی است که به وسیله عملیات پالایش و پردازش از این مواد به دست می آید. پروپان از نفت خام گرم شده با استفاده از یک برج تقطیر استخراج می شود. این گاز یک سوخت فسیلی است و به طور طبیعی در ترکیبات با هیدروکربن های دیگر یافت می شود. پروپان از گاز طبیعی ساخته نشده است؛ زیرا از گاز طبیعی جدا شده است.
مهم است که بدانیم که گاز طبیعی خام، همانطور که چاه گاز را ترک می کند، حاوی گازهای دیگر (از جمله گاز پروپان) و ناخالصی هایی است. پروپان مایع در تانک حمل شده و سپس در سیلندر به عنوان سوخت ذخیره میشود.
گرید و خلوص گاز پروپان:
گازها دارای خواص مختلفی با خلوص متفاوت بوده و به همین جهت در صنایع و کاربردهای مختلف از گریدهای متفاوتی استفاده می گردد.
گرید: میزان خلوص گازهای خالص را مشخص نموده و هر چه گاز دارای گرید بالاتری باشد، خلوص بالاتری را نیز داراست. گرید و ناخاصی گازها در جدول زیر آورده شده است:
درجه خلوص | ناخالصی | گرید |
99.5% | 5000 | 2.5 |
99.9% | 1000 | 3 |
99.95% | 100 | 4 |
تاریخچه گاز پروپان:
پروپان در سال 1857 توسط شیمیدان فرانسوی مارسلین بارتلت شناخته شد و در سال 1911 بهرگیری از آن به شکل تجاری انجام شد. پروپان یکی از اجزای مخلوط گازهای مایع LPG به حساب می آید. به علت نقطه جوش کم در کپسول های خوراک پزی نیز استفاده می شود.
نکات ایمنی:
پروپان گازی است قابل اشتعال که در صورت بالا بودن غلظت گاز اکسیژن در محیط؛ باعث انفجار می شود. در انبار و نگهداری این سیلندرها باید توجه شود و در کنار اکسید کننده ای مانند اکسیژن یا گاز نیتروس اکساید نباید ذخیره شود. همچنین سیلندرهای حاوی گاز پروپان؛ بایستی ازگرما و جرقه دور باشد و در حمل و نقل آنها نهایت دقت و توجه بکار رود. گاز پروپان تحت فشار می باشد و باید از لوازم تقلیل فشار (رگلاتور) استفاده کرد و محل نگهداری این گاز باید دارای تهویه مناسب باشد.
خطرات گاز پروپان:
گاز پروپان در صورت تماس با پوست و چشم، تاثیری بر روی پوست ندارد ولی اگر گاز پروپان تحت فشار زیاد به صورت مایع تبدیل شده باشد می تواند باعث خارش چوست، کرختی و بی حسی شود. این گاز به شدت آتشزا بوده و باید از گرما و جرقه به دور باشد. دمای خود اشتعالی گاز پروپان 450°C درجه سانتیگراد می باشد. پروپان تحت فشار بالا، به سیستم عصبی انسان آسیب می رساند.