گاز نئون

گاز نئون

گاز نئون با نماد انحصاری  Ne، عدد اتمی 10، بی رنگ در طبیعت و یا گاهی به رنگ قرمز، غیر سمی، نقطه جوش 246.046- و تقطه ذوب 248.59- و چگالی 0.00825 می باشد. ویژگی سرمازایی نئون 40 برابر هیلوم مایع و 3 برابر هیدروژن مایع است. فراوان ترین ایزوتوپ آن، ایزوتوپ نئون 20 است.

گاز نئون

فروش گاز نئون:

شرکت گاز اردستان، ارائه دهنده ی گاز نئون  با خلوص 3، 3.5 ، 4 ، 5 و … در مخازن استاندارد و سیلندرهای 10، 20، 40 ، 50 لیتری و همچنین قیمت مناسب می باشد جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت قیمت گاز نئون با واحد بازرگانی شرکت گاز اردستان تماس حاصل فرمایید. 

مشخصات فیزیکی و شیمیایی گاز نئون:

گاز نئون یک گاز بی اثر و تک اتمی است ولی در ترکیب با فلوئور در آزمایشگاه، ترکیبات رنگین جالبی پدید می آید. یون‌های +Ne و +NeH و +NeAr و +HeNe نیز در طیف ‌سنجی جرمی مشاهده شده ‌اند. نئون در مقیاس جهانی، فراوانی زیادی دارد و بعد از هیدروژن، هلیوم، اکسیژن، کربن، پنجمین عنصر فراوان در جهان است. ولی به علت داشتن فشار بخار بالا در دماهای بسیار پایین مقدار آن در زمین کمیاب است. این گاز از اکسیژن و نیتروژن سبک تر است و به همین دلیل به سمت لایه های بالایی جو حرکت می کند ولی قدرت بالایی برای پرواز ندارد.

طرز تهیه ی گاز نئون:

نئون گازی ست که در جهان نسبت 1 به 750 و در کره زمین نسبت 1 به 55 است. فراوانی گاز نئون در هوا به حدی است که می توان آن را از هوا استخراج کرد. در فرآیند تقطییر جز به جز هوا مایع، به علت نقطه جوش پایین نئون و نیتروژن؛ به صورت گاز باقی می ماند و گاز حاصل دارای 3 تا 10 مخلوط نئون و هلیوم است.

نیتروژن باقی مانده از نئون با رفتن به دستگاه دفلگماتور (یک تیوب تقطیر است) کندانسور می شود و بخش اعظم نیتروژن جداسازی می شود. سپس برای عملیات جداسازی، در دستگاه جذب کننده- دفلگاتور فرستاده می شود  و در آخر برای حذف نیتروژن باقی مانده از میان کلسیم کاربید، از حرارت عبور داده می شود  تا با ایجاد ترکیب کلسیم سیانامید، نیتروزن به طور کامل حذف شود. مخلوط نهایی حاوی 75 % نئون و 25 % هلیوم می باشد که برای جداسازی این دو گاز، با عبور دادن  آن از میان تیوی های سرد شده با نیتروژن مایع به دست می آید. هوا تنها منبع نئون در کره زمین می باشد و اغلب از جداسازی و تقطیر جز به جز هوای مایع بدست می آید. مخلوط های مختلف گاز نئون از فرآیند شیمیایی و فیزیکی خالص سازی می شود.

گرید و خلوص گاز نئون:

گازها دارای خواص مختلفی با خلوص متفاوت بوده و به ‌همین جهت در صنایع و کاربردهای مختلف از گریدهای متفاوتی استفاده می‌گردد.

گرید: میزان خلوص گازهای خالص را مشخص نموده و هر چه گاز دارای گرید بالاتری باشد، خلوص بالاتری را نیز داراست. گرید و ناخاصی گازها در جدول زیر آورده شده است:

گرید

ناخالصی

درجه خلوص

4.5

50

99.9995%

5

10

99.9999%

تاریخچه گاز نئون:

نئون یک کلمه یونانی Neos به معنی جدید می‌ باشد، زیرا آخرین گازی بود که در دسته ی گاز های نجیب کشف شد. این گاز توسط ویلیام رمزی و موریس و در سال 1898 کشف شد. دو گاز دیگر نظیر کریپتون و زنون را نیز کشف کردند. چگالی گاز نئون برابر با دو سوم چگالی هوا است. نئون به شکل گاز با مولکول های که حاوی یک اتم نئون می باشند، یافت شد. نئون یک گاز نادر است و در قسمت اول اتمسفر زمین در ارتفاع 65000 متری یافت می شود که با سرد کردن هوا و تقطیر آن می توان مایع برودتی نئون بدست آورد؛ همچنین مولکول های یونی و واندروالسی از ترکیبات نئون نیز تاکنون دیده شده اند.

نکات ایمنی:

گاز نئون گازی غیرسمی است که در شرایط عادی نمی تواند خطر برای انسان ایجاد کند. این گاز، همانند گاز هلیوم با تنفس نیز جذب بدن می شود و اولين علائم آن، خفگي با تنفس هاي سريع، شديد و کمبود اکسيژن می باشد؛ که پس از آن هوشياری فرد کاهش می يابد و عضلات فعاليت خود را از دست مي دهند. به تدريج کليه حواس پنجگانه از بين مي روند و فرد احساس خستگی شديد می کند. در ادامه به تدريج، تهوع و استفراغ در فرد رخ مي دهد و با از دست دادن هوشياری تشنج کرده و در کما فرو می رود و در نهايت به مرگ فرد منتهی مي شود.

خطرات گاز نئون:

این گاز سریع تبخیر می شود و سبب می شود که حالت فوق اشباع در هوا ایجاد شود که با انتشار آن سبب خفگی می شود. همچنین در صورت تماس مستقیم دست با این گاز؛ باعث یخ زدگی بافت های بدن می شود و در صورت ریختن نیز باعث آسیب و یخ زدگی می شود. علائم گاز نئون سردرد، تهوع، سرگیجه، استفراغ، بیهوشی و مرگ را به دنبال دارد و زمانی که ميزان اکسيژن محيط پايين باشد، طي چند ثانيه مرگ اتفاق می افتد.

کاربرد گاز نئون:

1-

استفاده در پر کردن  لامپ نئونی و در ساخت تابلو های تبلیغاتی و هشدار

2-

استفاده در شناساگرهای اخطار دهنده در خطوط برق با ولتاژ بالا

3-

استفاده از گاز نئون مخلوط با هلیوم در آشکارسازهای ذره ای

4-

استفاده از گاز نئون و مخلوط گاز اکسیژن در غواصی

5-

استفاده به عنوان گاز حامل در کروماتوگرافی گازی

6-

استفاده از گاز نئون مایع در صفحه نمایش پلاسما

7-

استفاده در ساخت چراغ قوه های فلورسنت

8-

استفاده در تونل اندازه گیری موج

9-

استفاده در نمایشگرهای  ولتاژ بالا

10-

استفاده در خطوط مخابراتی تلفن

11-

استفاده در ساخت تیوب وکیوم

12-

استفاده در چراغ چشمک زن

13-

استفاده به عنوان خنک کننده

14-

استفاده در ساخت تلویزیون

15-

استفاده در تیوب موج سنج

16-

استفاده در بازدارنده برقی

17-

استفاده درصنعت لیزر

خرید سیلندر | کپسول نئون و قیمت گاز نئون:

جهت تهیه و خرید کپسول گاز نئون با خلوص و کیفیت بالا به صورت جزئی و کلی، تهیه انواع تجهیزات، لوازم وابسته به آن (سیلندر نئون، پالت گاز نئون و … ) و دریافت قیمت سیلندر نئون با واحد بازرگانی شرکت گاز اردستان به شماره 03133863330  تماس حاصل فرمایید.

گاز نئونگاز های خالص

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

55 − 48 =