گاز اردستان

گازهلیوم

گازهلیوم یا هلیم :

هلیوم با عدد اتمی ۲ و وزن اتمی ۴٫۰۰۲۶۰۲ است. این عنصر، بی‌بو، بی‌رنگ، بی‌مزه، غیرسمّی و از دیدگاه شیمیایی بی‌اثر و تک اتمی است و تراکم این گاز 0.0001785 گرم در هر سانتی متر مکعب، نقطه ی ذوب منهای 458.0 درجه فارنهایت و منهای 272.2 درجه سانتی گراد، نقطه ی جوش این گاز منهای 268.93c و رایج ترین ایزوتوپ ها He-4 با درصد طبیعی 99.999866 می باشد و الکترونگاتیوی بسیار پایینی دارد.

فروش گاز هلیوم:

شرکت گاز اردستان، تامین کننده ی گاز هلیوم با خلوص 5، 5.5 و 6 در مخازن استاندارد و سیلندرهای 50 ،40 و … لیتری و همچنین با مناسب ترین قیمت می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت قیمت گاز هلیوم با واحد بازرگانی شرکت گاز اردستان تماس حاصل فرمایید. جهت دریافت فایل اطلاعات ایمنی گاز هلیوم روی آیکون روبه رو کلیک کنید ←

مشخصات فیزیکی و شیمیایی گاز هلیوم:

هلیوم دومین عنصر فراوان در جهان است که به عنوان نیمه هادی ها شناخته می شود و همچنین به دلیل تراکم بسیار کم در هوا شناور می شود. هلیوم دارای  چگالی کم می باشد و تمایل به ترکیب با سایر عناصر را ندارد. در فرم جامد آن، هلیوم بسیار فشرده شده است و از نظر رادیولوژیکی بی اثر است. گاز هلیوم رسانش گرمایی و انرژی یونیزاسیون بالایی دارد و خطر اشتعال نیز در آن وجود ندارد در نتیجه ذخیره سازی آن برای استفاده نیز آسان است. این گاز تا دمای صفر مطلق در فشار معمولی حالت مایع خود را حفظ می کند. گاز هلیوم نسبت به گازهای تک اتمی از همه کمتر در آب حل می شود و نسبت به گاز های دیگر، یکی از کم حل شدنی ترین گاز ها است.

طرز تهیه ی گاز هلیوم :

هلیوم اغلب در منابع گاز طبیعی یافت می شود که کل ذخایر هلیوم در دنیا حدود 41 میلیارد متر مکعب تخمین زده شده است و عمده ترین منابع در کشور قطر وجود دارد. پس از قطر، الجزیره، ایالات متحده امریکا و پس از آن روسیه صاحب میدان های گازی حاوی هلیوم هستن و  تولید سالانه هلیوم در دنیا 175 میلیون متر مکعب و کشور آمریکا در تولید آن پیشتاز است.

هلیوم را با روش های کروماتوگرافی تعیین می کنند و برای جداسازی هلیوم از نئون در دمای معمولی، به وسیله ی ستون غربال های مولکولی این عملیات را انجام می دهند. شرکت‌هایی که در این مناطق حفاری می‌کنند، گاز طبیعی تولید می کنند و گاز هلیوم را به عنوان یک محصول جانبی به دست می‌آورند. روش های تولید هلیوم؛ استخراج و تقطیر جزء به جزء گاز طبیعی و همچنین بمباران لیتیم با بور و به وسیله ی پروتون های سریع می باشد که از این موارد؛ تقطیر جزء به جزء گاز طبیعی روش متداول تری است به گونه ای که در حال حاضر، تولید انبوه آن، با استفاده از این روش صورت می گیرد.

گرید: میزان خلوص گازهای خالص را مشخص نموده و هر چه گاز دارای گرید بالاتری باشد، خلوص بالاتری را نیز داراست. گرید و ناخاصی گازها در جدول زیر آورده شده است:

گرید

مجموع ناخالصی

درجه خلوص

5

10

99.999%

5.5

5

99.9995%

6

1

99.9999%

گازها دارای خواص مختلفی با خلوص متفاوت بوده و به ‌همین جهت در صنایع و کاربردهای مختلف از گریدهای متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گردد.

تاریخچه هلیوم :

واژه هلیوم از واژه یونانی هلیوس، به معنای «ایزد خورشید» گرفته شده ‌است که در سال ۱۸۶۸ هنگامی که دانشمندی به نام پیر یانسن درحال بررسی طیف خورشید بود؛ خط زرد رنگی را مشاهده نمود که مربوط به عنصری جدید بود، اما موفق به کشف عنصر جدید نشد. سپس دو دانشمند سوئدی به نام های تئودور کلو و نیلز آبراهام لانگر توانستند عنصر جدید را که هنگام مطالعه ی طیف خورشید می باشد، معرفی کنند. آنان نام این عنصر را از روی نام یونانی خورشید هلیوم نامیدند. در سال ۱۹۰۳ نیز هنگامی که در منطقه ای گاز طبیعی کشف شد، برای نشان دادن آن به مردم خواستند دهانه ی چاه را مشتعل کنند اما در کمال ناباوری در دهانه ی چاه شعله ای ایجاد نشد که از دلایل عدم اشتعال دهانه ی چاه میتوان به بی اثر بودن و عدم اشتعال گاز هلیوم اشاره کرد.

نکات ایمنی:

استنشاق هلیوم خطرناک است. خطر گاز هلیوم به معنای سمی بودن آن نیست، چرا که گاز هلیوم یک گاز نجیب است. خطر گاز هلیوم، خطر خفگی ناشی از آن در هنگام تنفس آن به جای هوای نرمال می باشد و می تواند باعث افت سطح اکسیژن بدن شما تا حد خطرناکی شود.

خطرات گاز هلیوم:

هلیوم گازی بی اثر است و لی در صورت تنفس طولانی مدت و یا نشت این گاز در یک محیط بسته، به سرعت جایگزین اکسیژن در خون و باعث خفگی می شود.
در صورتی که هلیوم در کپسول فشرده شده است و توسط فرد تنفس شود؛ بدلیل شدت جریان بالا می تواند منجر به پارگی ناگهانی شش ها و فشارزدگی گوش میانی شود. همچنین از تماس مستقیم پوست با هلیوم مایع، باید خودداری کرد زیرا سبب سوختن پوست می شود.

کاربرد گاز هلیوم:

1-

استفاده از گاز هلیوم برای خنک کردن آهن رباهای ابر رسانا مانند دستگاه های MRI و NMR و راکتور های هسته ای

2-

استفاده از گاز هلیوم برای بالا بردن کیفیت جوش و ممانعت از انفجار در صنایع جوشکاری

3-

استفاده از گاز هیلوم برای دستگاه های مربوط به روشنایی مانند چراغ خودروها 

4-

استفاده از گاز هیلوم برای تمیز کردن مخازن به دلیل بی اثر بودن و عدم اشتعال

5-

استفاده از گاز هلیوم برای بالا برنده های بالن ها و کشتی های هوایی

6-

استفاده از گاز هلیوم برای گاز حامل در دستگاه های کروماتوگرافی

7-

استفاده از گاز هلیوم برای پیدا کردن نشتی در مخازن و دستگاه

8-

استفاده از گاز هیلوم برای پرکردن فضای خالی مخازن هواپیما

9-

استفاده از گاز هلیوم برای نشت یابی در ابزار های فوق حساس

10-

استفاده از گاز هلیوم برای مکمل سوخت موشک های فضاپیما

11-

استفاده از گاز هلیوم برای تخلیه گاز جهت وارد کردن فشار

12-

استفاده از گاز هلیوم برای محافظ کشت سیلیسیم و ژرمانیوم

13-

استفاده از گاز هلیوم برای مصارف طبی و آزمایشگاهی 

14-

استفاده از گاز هلیوم برای پر کردن بادکنک، بالن و … 

15-

استفاده از گاز هلیوم برای غواصی در عمق های بالا 

16-

استفاده از گاز هلیوم برای برش لیزر

خرید سیلندر | کپسول هلیوم و قیمت گاز هلیوم:

گاز هلیوم درگرید های مختلف و انواع سیلندر در فشار و حجم دلخواه قابل عرضه است.

جهت تهیه و خرید کپسول گاز هلیوم با خلوص و کیفیت بالا به صورت جزئی و کلی و همچنین تامین هلیوم مایع، تهیه انواع تجهیزات، لوازم وابسته به آن (سیلندر هلیوم، پالت گاز هلیوم و …) و دریافت قیمت کپسول هلیوم با واحد بازرگانی شرکت گاز اردستان به شماره 03133863330 تماس حاصل فرمایید.

error: محتوای این سایت محافظت شده است !!