مخازن کرایوژنیک
مخازن کرایوژنیک باید ویژگیهای خاصی داشته باشند تا بتوانند دماهای بسیار پایین را تحمل کرده و از تبخیر گاز مایع جلوگیری کنند.
مخازن کرایوژنیک باید ویژگیهای خاصی داشته باشند تا بتوانند دماهای بسیار پایین را تحمل کرده و از تبخیر گاز مایع جلوگیری کنند.
تردی ناشی از هیدروژن در دمای محیط و در حضور گازهای مشخص و تحت شرایط استفاده ای که مواد سیلندر یا شیر تحت تنش قرار دارند اتفاق می افتد.
اقیانوسها از مهمترین منابع جذب CO₂ هستند. حدود ۳۰ درصد از دیاکسید کربن اتمسفر توسط اقیانوسها جذب میشود.
نیتروژن از اجزای تشکیل دهنده ی هوا است و کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. یکی از کاربردهای گاز نیتروژن، استفاده به عنوان گاز جایگزین هوای فشرده درون لاستیک خودروها در صنعت حمل و نقل می باشد.
لاستیک خودرو معمولا از هوا پر می شود که دارای 21% اکسیژن، 78% نیتروژن و 1% آن شامل گازهای آرگون، ازن و مقداری رطوبت می باشد.
استفاه از نیتروژن به جای هوا به دلیل حذف اکسیژن و رطوبت، باعث کاهش اثر خورندگی سیمهای فولادی داخل لاستیک میشود. با کاهش میزان رسیدن رطوبت به سیمهای فولادی لاستیکها، از اکسید شدن سیمهای فولادی درون لاستیک و تخریب آن جلوگیری کرده و عمر لاستیک را افزایش داده و عملکرد خودرو نیز بهبود مییابد.
استفاده از نیتروژن باعث نرم شدن لاستیک میشود، بنابراین جلوبندی خودرو استهلاک کمتری خواهد داشت و این امر باعث سالم ماندن اتاق خودرو و چرخها میشود. خشک بودن و کوبیدن رینگ اسپرت خودروها به طور کامل برطرف میشود و در نتیجه عمر جلوبندی خودرو افزایش پیدا کرده و آسیب دیدگی لاستیکها کمتر میشود. عملکرد ترمز خودرو به دلیل نرمی لاستیکها، بهبود مییابد و به دلیل کاهش وزن لاستیکها، شتاب و سرعت خودرو نیز بهتر میشود.
به دلیل اینکه نیتروژن در فرآیند احتراق به همراه اکسیژن مصرف نمیشود، نسبت به هوا ایمنتر است.
مولکولهای اکسیژن، نسبت به مولکولهای نیتروژن جرم مولکولی بیشتری دارند بنابراین انتقال و فرار مولکولهای بزرگتر نیتروژن از تایر و کاهش فشار باد لاستیک و خطرهای ناشی از آن کمتر شده و بهطور کلی باعث ثابت ماندن فشار لاستیکها و سرد بودن آنها در طول سال و امنیت بیشتر خودرو میشود. همچنین میزان تغییرات فشار با دما در نیتروژن کمتر از هوا است زیرا هوای معمولی دارای اکسیژن و رطوبت بوده که میزان فشار رطوبت آن تحت تأثیر دما، بیشتر تغییر می کند.
وزن مولکولی هوا تقریباً 2 برابر نیتروژن بوده و استفاده از آن موجب کاهش تقریبی 4% وزن هوای پرشده در لاستیکها میشود. سبکتر بودن نیتروژن که در وزن باد لاستیکها تأثیر دارد سبب کاهش مصرف سوخت میشود. ضمناً در برابر گرما مقاومتر میشود.
نیتروژن نسبت به هوا، دیرتر گرم میشود و انتقال حرارت کمتری نسبت به اکسیژن دارد که در واقع با پر کردن لاستیکها با گاز نیتروژن، ترکیدگی لاستیک در روزهای گرم تابستان بر اثر افزایش دما و انبساط گاز درون لاستیک، کمتر اتفاق خواهد افتاد. بهخصوص برای خودروهای مسابقهای و یا خودروهایی که کاربرد آنها در شرایط طولانی و سخت است.
آیا این مقاله را دوست داشتید؟
از / 5. رای
برای ثبت درخواست سفارش خود می توانید از طریق فرم زیر اقدام کنید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس حاصل نمایند.