فوم پلی پروپیلن چیست؟
پلی پروپیلین یک ترموپلاستیک میباشد که از مونومر پروپن(پروپیلن) ساخته میشود. فرمول شیمیایی این رزین هیدروکربنی خطی n (C3H5) میباشد. مواد ترموپلاستیک را میتوان تا نقطه ذوب گرم کرد، سپس به شکل دلخواه درآورد و پس از سرد شدن به حالت جامد بازمیگردند و بدون هیچ گونه آسیبی به ماده آن را گرم نمود. زمانی که این ماده در معرض دمای بالا قرار میگیرد برخلاف سایر مواد که میسوزند، به مایع تبدیل میشود. این ماده به دلیل دارا بودن این دو ویژگی در قالب گیری تزریقی کاربرد زیادی دارد.
فوم پلی پروپیلن چه ویژگی هایی دارد؟
سبک با مقاومت بالا
این فوم ها نسبت به وزن خود، مقاومت بالایی دارند.
مقاوم در برابر آب
این فوم دربرابرآب بسیار مقاوم بوده و مقدار بسیارکمیآب جذب میکند.
مقاوم در برابر موادشیمیایی
این فوم ها به دلیل مقاومت در برابر الکل، اسید و بازهای رقیق شده، برای ظروفی که حاوی مایعاتی مانند محلول های تمیزکننده میباشند، کاربرد دارند.
عایق صدا و حرارت
فوم پلی پروپیلین با دارا بودن این ویژگی درساختمان ها استفاده میشوند.
عایق الکتریکی
این ماده مقاومت الکتریکی بالایی دارد و برای قطعات الکتریکی استفاده میشود.
قابل بازیافت
از آنجاییکه این فوم ها قابل بازیافت میباشند، آسیب کمتری به محیط زیست وارد میکند.
غیر سمی
این فوم به دلیل بی خطر بودن در صنعت بسته بندی موادغذایی کاربرد دارد.
نحوه تولید فوم پروپیلن چگونه میباشد؟
پلی پروپیلن که به صورت پودر، گرانول یا مایع میباشد درگرمکن ذوب میشود. پس از این مرحله کربن دی اکسید را به دمای حدود 31 درجه سانتی گراد و فشار بالاتر از 73 بار رسانده که کربن دی اکسید فوق بحرانی نامیده میشود. کربن دی اکسید فوق بحرانی به طور همزمان ویژگی های گاز و مایع را دارا میباشد. کربن دی اکسید فوق بحرانی به پلی پروپیلن مذاب تزریق میشود و به خوبی در پلیمر حل میشود و منجر به کف کردن ماده مذاب میشود. پس از آنکه پلیمر از نازل اکسترودر(اکسترودر دستگاه صنعتی میباشد که مواد را با اعمال فشار از یک قالب عبور میدهد تا محصولی با سطح مقطع ثابت تولید کند.) خارج میشود، فشار کاهش مییابد که همین موضوع منجر به تبدیل کربن دی اکسید فوق بحرانی به حباب های گازی میشود و ساختار فومیپلی پروپیلن تشکیل میگردد. فوم تولیدشده باید به سرعت خنک شده تا شکل و کیفیت آن دچار تغییر نشود. فوم های خنک شده در اندازه و اشکال مورد نظر بریده میشوند.
فوم پلی پروپیلین در کدام صنایع کاربرد دارد؟
بسته بندی
این ماده با کاهش میزان بسته بندی، کمترین میزان کربن را ارائه میکند درحالیکه موادغذایی و کالاها در بهترین شرایط به دست مصرف کنندگان برسد. از دیگر مزایای این ماده میتوان به بازیافت و بازگشت به چرخه ی مصرف اشاره نمود. در واقع این ماده به عنوان بسته بندی کم هزینه، کارامد و پایدار شناخته میشود.
تجهیزات ورزشی
از این ماده در ساخت وسایلی از جمله غلتک و مت یوگا، کلاه های ایمنی ورزشهایی مانند دوچرخه سواری، بالشتک دوچرخه استفاده میگردد.
حمل و نقل
برای کاهش مصرف سوخت، طراحان خودرو تلاش میکنند قطعات سبک را جایگزین قطعات فلزی و سنگین کنند.
ساخت و ساز
این فوم ها به دلیل وزن سبک، دوام بالا، آبگریز بودن و عایق صدا و حرارت و نیز امکان نصب راحت در مکان های اداری، اسکله های شناور و هم چنین به عنوان کفپوش و چمن مصنوعی کاربرد دارد.
معایب فوم پلی پروپیلن چیست؟
- به مواد کلردار و معطر حساس میباشد.
- مستعد اکسید شدن میباشد.
- رنگ آمیزی آن دشوار است.
- قابل اشتعال میباشد.
- دردمای بالاتر از 100 درجه سانتی گراد تغییر شکل میدهد.
- تحت تاثیر اشعه ماوراء بنفش و نور خورشید تخریب میشود.
- نقطه ذوب پلی پروپیلن پایین بوده به همین دلیل به شدت قابل اشتعال میباشد.
گاز کربن دی اکسید را از کدام شرکت میتوان تامین نمود؟
گاز اردستان تامین کننده کربن دی اکسید برای مصارف آزمایشگاهی، صنعتی و خوراکی متناسب با نیاز مشتری میباشد.