گاز کلر 2

گاز کلر 2


گاز کلر | مشخصات

کلر (Chlorine) عنصر شیمیایی  با نماد Cl و  عدد اتمی ۱۷  دارای بوی بسیار بد، خفه کننده، بسیار سمی، جرم مولکولی 35.453 ، نقطه جوش 34.04- و نقطه ذوب 101.5- می باشد. کلر اکسیدکننده قوی و ضدعفونی کننده قوی و  به رنگ سبز متمایل زرد رنگ و قدرت مسموم کنندگی بالا است. کلر به شکل نمک های طعام و ترکیبات دیگر به مقدار زیادی در طبیعت و لزوماً در بیشتر جانداران وجود دارد. 2.5 برابر سنگین تر از هوا است.

 گاز کلر (Chlorine) | مشخصات فیزیکی و شیمیایی

گاز کلر از جمله گازهای بسیار پرکاربرد در صنعت می باشد که دارای بوی بسیار تند و تحریک کننده ای می باشد، به شدت بر ریه ها تاثیر منفی می گذارد و استفاده از آن، تنها با تجهیزات استاندارد باید صورت گیرد. ورود گاز به آب منجر به افزایش خاصیت قلیایی آن می شود. در اثر واکنش گاز کلر با مواد آلی و روغن و حلال ها ممکن است منجر به انفجار گردد. در اثر واکنش کلر با املاح موجود در آب، نمک ایجاد شده و کف استخر یا دیواره های آن تشکیل رسوب خواهد داد. ورود گاز کلر به هوا منجر به آلودگی شدید شده و تاثیر منفی زیادی بر لایه ازن دارد. گاهی در اتمسفر فوقانی ترکیبات کلرداری مانند کلروفلوئوروکربن وجود دارند که در تخریب لایه اوزون موثرند. و یا  کلریدها، کلریتها، کلراتها، پرکلراتها و کلرامینها، از جمله ترکیبات کلر هستن.

طرز تهیه گاز کلر (Chlorine)

گاز کلر به شیوه های مختلفی در صنعت تولید می شود که می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

تولید گاز کلر با الکترولیز سلول جیوه: از اندهای تیتانیوم در بالای بستر کاتدی جیوه مایع استفاده می شود و در بخش میانی دو لوله از محلول نمک طعام یا کلرید سدیم قرار می گیرد. و برقراری جریان الکتریکی سبب می شود کلر در سمت اند ازاد گردد. ولی به علت مصرف انرژی بالا مقرون به صرفه نیست.

تولید گازکلر با الکترولیز دیافراگمی: در اثر الکترولیز شدن محلول اب نمک کلر هیدروکسید سدیم تولید می شود و در این فرایند از صحفه های ازبست استفاده می شود تا ممانعت شود از مشکل های اختلاط کلر، هیدروکسید سدیم و گاز هیدروژن که  منجر به اتش سوزی خواهد شد.

تولید گاز کلر با الکترولیز غشایی: جدیدترین و مقروم به صرفه ترین برای تولید گاز، الکترولیز غشایی است.  در این روش به کمک غشاهای استفاده شد که سدیم را از خود عبور داده و مانع عبور کلر می شود. برای این منظور ابتدا بخش های آند و کاتد به کمک غشاهای مخصوص از هم جدا شده و محلول آب نمک وارد آند خود خواهد شد. محلول موجود در بخش آند به کمک جریان برق به سدیم و کلر تجزیه شده و سدیم به راحتی از غشا عبور می کند در نهایت کلر باقی مانده در بخش آند اکسید شده و به گاز کلر تبدیل خواهد شد.

گرید و خلوص گاز کلر

گازها دارای خواص مختلفی با خلوص متفاوت بوده و به ‌همین جهت در صنایع و کاربردهای مختلف از گریدهای متفاوتی استفاده می‌گردد.

درجه خلوص

ناخالصی

گرید

99.9%

1000

3

گاز کلر در مجتمع گاز اردستان نیز برای مصارف گوناگون و در خلوص گوناگون از گرید مختلف تولید می‌گردد.   

تاریخچه گاز کلر (Chlorine)

کلر از واژه یونانی χλωρος به معنی سبز در سال 1774 توسط کارل ویهیام کشف شد و اشتباها تصور شده که این عنصر حاوی اکسیژن است. در سال 1810 توسط همفری دیوی نام کلر را برای  این ماده انتخاب شد و اصرار داشت که این ماده در واقع یک عنصر است. در سال 1896 برای نخستین بار از گاز کلر برای گندزدایی  در تصفیه اب اشامیدنی استفاده شد و این کار زمانی اتفاق افتاد که در انگلستان شیوع بیماری تیفوئید بود و این کار در استریل کردن خطوط انتقال اب اشامیدنی صورت گرفت. در سال 1951 در جنگ جهانی اول به عنوان سلاح شیمیایی توسط نازی ها مورد استفاده قرار گرفت.

نکات ایمنی

1- کلر موجب تحریک دستگاه تنفسی بخصوص در کودکان و کهنسالان می شود. کلر در حالت گازی باعث تورم غشای مخاطی شده، در حالت مایع موبج سوختگی پوست می شود. مقدار 100 ppm از کلر کشنده است که در جنگ جهان نیز کاربرد داشته است.

2- تماس دائم با کلر باعث اسیب رساندن به ریه و اب اوردن ان می شود. اگر مواد سفیدکننده با امونیاک و یا اوره و سایر مخلوط شود احتمال تولید گاز سمی وجود دارد. این گازها حاوی مخلوطی از گاز کلر و تری کلرید نیتروژن که از چنین ترکیبی باید اجتناب کرد.
3- گاز کلر دارای خورندگی بالاست به همین دلیل لوازم و تجهیزاتی که در ارتباط با کلر می باشند می بایست در برابر خورندگی مقاوم باشند لذا از جنس استنلس استیل 316 برای این کار استفاده می شود.

گاز کلر با بسیاری از مواد معمولی مانند استیلن و اتر، ايجاد واكنش های انفجاری و يا تركیبات قابل انفجار می نمايد.

خطرات گاز کلر (Chlorine)

کلر گازی سمی است که باعث اسیب شدید پوست و چشم می شود و در غلظت ppm 1 و بیشتر سبب تحریک چشم، سوزش چشم، چشمک زدن سریع، قرمزی و آبریزش چشم می گردد.

کلر گازی سمی است و در صورت تنفس آن توسط فرد، بسته به غلظت این گاز موجب بروز مشکلات تنفسی در فرد و در نهایت خفه شدن و مرگ او می گردد. در صورت استنشاق گاز کلر توسط فرد می بایست مصدوم به سرعت به اولین مرکز درمانی منتقل شود و از هر گونه اقدام خودسرانه ای جلوگیری شود.
استفاده زیاد از آن در استخر و حوضچه های تصفیه آب  موجب ایجاد حساسیت های پوستی و بیماری های گوارشی، سوزش بینی و همچنین آبریزش بینی، سرفه و  بیماری اسم  میشود و عدم تنظیم غلظت ان منجر به خشکی پوست و ریزش موها می گردد.

گاز غیر قابل اشتعال اما یک اکسید کننده قوی و قابلیت اشتعال واحتراق میباشد.

فروش گاز کلر

 شرکت گاز اردستان، ارائه دهنده ی گاز کلر با خلوص 3 ، 3.5 ، 4، 5 و … در مخازن استاندارد و سیلندرهای 10، 20، 40 ، 50 لیتری و همچنین قیمت مناسب می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت قیمت گاز کلر با واحد بازرگانی شرکت گاز به شماره 03133863330 اردستان تماس حاصل فرمایید.

کاربرد گاز کلر

1-

استفاده از گاز کلر در تصفیه اب

2-

استفاده از گاز کلر در تهیه ی داروها

3-

استفاده از گاز کلر در تهیه ی رنگ ها

4-

استفاده از گاز کلر در تهیه ی حلال ها

5-

استفاده از گاز کلر در تهیه ی منسوجات

6-

استفاده از گاز کلر در تهیه ی گاز خردل

7-

استفاده از گاز کلر در تهیه ی رنگدانه ها

8-

استفاده ازگاز کلر در نظافت اب استخرها

9-

استفاده از گاز کلر در تهیه ی مواد غذائی

10-

استفاده از گاز کلر در تهیه ی حشره کش ها

11-

استفاده از گاز کلر در تهیه ی مواد ضدعفونی کننده

12-

استفاده از گاز کلر در تهیه سفید کننده و الیاف مصنوعی

13-

استفاده از گاز کلر به عنوان یک عامل مهم در استخراج برم

14-

استفاده از گاز کلر عاملی اکسید کننده و جانشین در ترکیبات آلی

15-

استفاده از گاز کلر در تهیه ی کلرات ها، کلروفرم و تترا کلرید کربن

16-

استفاده ازگاز کلر در تهیه ی فرآورده های نفتی مثل پلاستیک به کمک گاز کلر

17-

استفاده از گاز کلر در سفید کردن خمیر کاغذ به کمک گاز کلر و تهیه محصولات کاغذی 

19-

استفادها از گاز کلر در از بین بردن باکتری و سایر میکروب ها در ذخائر اب اشامیدنی به کمک گاز کلر

خرید کپسول گاز کلر

گاز کلر با گرید مختلف در سیلندرهایی با فشار و حجم دلخواه قابل عرضه است.

جهت تهیه و خرید سیلندر گاز کلر با خلوص و کیفیت بالا به صورت جزئی و کلی و همچنین تامین آرگون مایع، تهیه انواع تجهیزات، لوازم وابسته به آن (سیلندر آرگون، پالت گاز آرگون و …) و دریافت قیمت سیلندر آرگون با واحد بازرگانی شرکت گاز اردستان به شماره 03133863330 تماس حاصل فرمایید.

گاز کلر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

90 − 87 =